Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τριαντάφυλλα με τυρί & μπέικον

Το μαγισάκι λατρεύει το μπέικον, συχνά πυκνά λοιπόν εφευρίσκουμε συνταγές ή τροποποιούμε άλλες παλιές που μπορούμε να εντάξουμε σε αυτές έστω μια φέτα μπέικον έτσι για την "εσάνς" βρε αδερφέ. Εδώ είναι μια εύκολη συνταγή στην οποία κυριαρχεί το μπέικον (εγώ χρησιμοποιώ καπνιστό ζαμπόν και λιγότερο μπέικον και έτσι την "ξεγελάω" τη μικρή μαγισσούλα). Μπορεί να είναι εύκολη η συνταγή αλλά σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα σνακ που έχεις δει! Ιδανικό για μπουφέ, για παιδικό πάρτυ, ακόμη και για κέρασμα. Πάρε το ραβδί σου κι έλα στο καζάνι μας να δεις πώς μεταμορφώνουμε μαγικά,
 το μπέικον σε τριαντάφυλλο! 


Για 6 τεμ.
Τί θα χρειαστούμε:
  • 1 φύλο σφολιάτας
  • 12 καπνιστό ζαμπόν στρογγυλές (ή μπέικον καναδέζικο το στρογγυλό)
  • 6 φέτες μπέικον (λωρίδες)
  • Ρεγκάτο τριμμένο 
  • Gouda τριμμένη 

Πώς το κάνουμε το ξόρκι; 

Απλώνουμε στον πάγκο το φύλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 6 λωρίδες 

Κόβουμε τις στρογγυλές φέτες ζαμπόν στη μέση και βάζουμε 4 μισά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε λωρίδα. Κατά μήκος στη μέση της λωρίδας βάζουμε μια φέτα μπέικον και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Σε μια φόρμα για ατομικά mufin βάζουμε καραμελόχαρτο.


Έπειτα τυλίγουμε τη στενή πλευρά της λωρίδας σε ρολό. Τα στρογγυλά κομμάτια θα προεξέχουν προς τα πάνω. Μόλις κλείσουμε το ρολό τα τακτοποιούμε με το χέρι μας έτσι ώστε να μοιάζουν με πέταλα τριαντάφυλλου και τα βάζουμε στο καραμελόχαρτο και μαζί με αυτό στη φόρμα για τα mufin.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς εως ότου ροδίσουν.


ΑΜΠΡΑ- ΚΑΤΑΜΠΡΑ ΧΟΚΟΥΣ-ΠΟΚΟΥΣ... καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου