Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες με μέλι

Η μαγισούλα μου συνήθως όταν τη ρωτάω "τί να μαγειρέψω αύριο;" μου απαντάει: "δεν ξέρω, ότι να 'ναι απ' αυτά που τρώω". Επομένως σήμερα που πρίν φύγει για το σχολείο μου ζήτησε να φτιάξω μπριζόλες με μέλι.. είναι γεγονός που πρέπει να το γιορτάσουμε και φυσικά δεν μπορώ να της χαλάσω χατίρι!

Πάρτε τα ραβδιά σας και πάμε στο καζάνι, το ξόρκι ξεκινά!


Για 2 άτομα:
Τί θα χρειαστούμε:

  • 2 χοιρινές μπριζόλες "καρέ"
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε το ξόρκι;

Πλένουμε πολύ καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα "χτυπάμε" με το σύρμα να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τις μπριζόλες στο πυρέξ.

Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Ελέγχουμε συχνά και εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Γυρίζουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.

Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι και λαχανικά


ΑΜΠΡΑ-ΚΑΤΑΜΠΡΑ, ΧΟΚΟΥΣ ΠΟΚΟΥΣ.... Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου