Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Γαλλικά "Palmier" κανέλας



Συχνά πυκνά η μαγισσούλα μου, την ώρα της μελέτης των καθημερινών της μαθημάτων θέλει κάτι.. "σνακίστικο" όπως η ίδια λέει, συνήθως ένα αρωματικό ρόφημα βοτάνων ή μια κούπα ζεστή σοκολάτα συνοδευόμενη με πανεύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα γαλλικά Palmier καλύπτουν τη "λιγούρα" της.
Ανέβα στη σκούπα να ξεκινήσουμε!

Για περίπου 45-50 τεμ.
Τί θα χρειαστούμε:


  • 1 πακέτο φύλα σφολιάτας
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα τριμμένη 
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Πώς το κάνουμε το ξόρκι:


Όταν η σφολιάτα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και είναι εύπλαστη, πάνω σε μια λαδόκολα στον πάγκο μας απλώνουμε το ένα φύλο σφολιάτας. Με ένα πινέλο "γυαλίζουμε" με λίγο βούτυρο.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι από το μείγμα και το απλώνουμε πάνω στη βουτυρωμένη σφολιάτα. φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό κατά μήκος, με την πασπαλισμένη πλευρά προς τα μέσα. Μέ ένα μαχαίρι κόβουμε ροδέλες περίπου 5χιλιοστών πάχους και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 170 C για περίπου 12' ή μέχρι να ροδίσουν.

ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ - ΧΟΚΟΥΣ ΠΟΚΟΥΣ... καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου