Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μοσχαράκι κοκκινιστό


Σήμερα στο καζάνι μας θα βάλουμε ένα παραδοσιακό "μαμαδίστικο" φαγητό που το λατρεύουν μεγάλοι και μικροί και κάνει το σπίτι να μοσχομυρίζει φροντίδα!
Μαγικά ραβδάκια ανά χείρας και πάμε να δούμε πώς το φτιάχνουμε.


Για 4 άτομα
Τί θα χρειαστούμε:


  • 800γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένη σε κομματάκια
  • 250-300γρ χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Πώς το κάνουμε το ξόρκι:

Πλένουμε καλά το κρέας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και περνάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το κρέας, τα μπαχάρια και την κανέλα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Μόλις αλλάξει χρώμα το κρέας προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μόλις πάρει βραση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ελέγχουμε συνεχώς και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Συνοδεύεται τέλεια, με πουρέ πατάτας, ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.

ΑΜΠΡΑ- ΚΑΤΑΜΠΡΑ, ΧΟΚΟΥΣ- ΠΟΚΟΥΣ... καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου